Фестивалът
DOMA е международен фестивал на визуалните изкуства, иницииран от фондация Дома Арт. Мисията на фондацията е да спомага за развиването и популяризирането на утвърдени и млади артисти в чужбина и у нас.
 
Всяка година избрана страна ще запознава българската публика със свои забележителни съвременни артисти, а в следващо издание – най-добрите български артисти ще бъдат изпращани и представяни в съответната държава. 
 
Първото издание на фестивала, DOMA 2013 “Пулсът на Южна Корея“, представи изкуството и културата на Южна Корея с гостуващи артисти от страната с различни жанрове на изкуството.
 
Второто, настоящо, издание на фестивала ще запознае публиката с едно непознато лице на съвременната руска култура и изкуство – DOMA 2014 – „Пулсът на Новата Русия“. Тази Русия, която е непозната и изненадваща. Тази Русия, която е пъстра съвкупност от много и различни, но взаимосвързани части – хора, нрави, изкуства, религии, истории и лични изповеди, които общуват помежду си, влияят си взаимно и еволюират. Във второто издание на DOMA Art Fest, заедно с вас, ще се опитаме да ги разглобим и пренаредим по нов, изненадващ начин.
 
Между 29-ти май и 8-ми юни, DOMA 2014 – „Пулсът на Новата Русия“ ще представи на българската публика Новата Русия през различните жанрове на изкуствата и културата - скулптура, илюстрация, фотография, графика, танц, музика, литература, кино, различни сценични и перформативни изпълнения, инсталация, кухня и много други.
 
Допълнителни предложения към публиката включват работилници-ателиета, лекции, дискусии, специална детска програма по повод Деня на детето и много други инициативи, в които посетителите могат да вземат участие.
 
За подробна информация, моля разгледайте рубрика ПРОГРАМА в сайта.
 
Локациите, на които ще се проведе фестивала са VIVACOM Art Hall, Руски културно-информационен център, Парк Хотел Москва, Еврейски културен дом, Подземна галерия Сердика - Мария Луиза 16 и UnderGara. Можете да ги откриете тук.
 
Дома Арт Фест 2014 се провежда в партнъорство с „Форум България – Русия“ и с подкрепата на Столична община – събитие в полза на кандидатурата на София и ЮЗР за Европейска столица на културата, Руски културно-информационен център, Овергаз инк. АД, Българско школо, Парк хотел Москва, VIVACOM, Киа Моторс България и Europcar, и с медийната подкрепа на БНР и БНТ.
 
Мисията на DOMA е да обогатява българската културна сцена като постави началото на една добра традиция, създавайки международна арт платформа.