Фестивален дневник: 8 юни

Какво можете да видите, чуете, усетите и посетите днес в рамките на ДОМА Арт Фест?
 
Днес, в последния фестивален ден, 8 юни, ви каним на лекция и кулинарен уъркшоп с дегустация “Изчезващите руски храни” в Парк-Хотел Москва. Руската кухня, както всичко руско е разнообразно, всеобхватно и комплексно, тя не е само пелмени и сельодка. С това събитие искаме да представим традиционната руска кухня през един по-различен поглед - този на руската Съкровищница от Вкусове.
 
Ще представим няколко традиционни продукта вписани в каталога Ark of Taste (Съкровищница от Вкусове) на Slow Food и ще демонстрираме сготвянето на Окрошка - руската лятна супа.
 
Събитието се организира в партньорство със Slow Food Youth Network София - младежката група, част от българската асоциация Slow Food, които са част от международното движение, създадено в края на 80-те в Италия. Младежката група се занимава с разпространение на идеите за устойчива храна сред младите, като организира събития свързани с приготвяне, отглеждане и съхранение на храните. Дейностите им засягат теми като разхитена храна, градско градинарство, вкусово образование и т.н. 
 
Вечерта, от 19:00 ч. в РКИЦ ще се проведе прожекция на филма “Изгнание” (2007 г.) на режисьора Андрей Звягинцев, който тази година беше отличен в Кан с награда за най-добър сценарий за новия си филм “Левиатан”.
 
Можете да разгледате и днес всички експозиции на ДОМА 2014 в трите изложбени локации – Руския културно-информационен център, VIVACOM Art Hall и Подземна галерия “Мария Луиза 16”. 
 
Всички събития в рамките на ДОМА 2014 са с вход свободен.
 
Още от програмата на фестивала ще намерите тук.