Фестивален дневник: 6 юни

Какво можете да видите, чуете, усетите и посетите днес в рамките на ДОМА Арт Фест?
 
В осмия фестивален ден, от 11:00 сутринта, ви каним в обновения Парк-Хотел “Москва” на джем сешън с илюстратора Виктор Меламед, който ще рисува на живо пред публика. Споделете вашата идея и тя може да бъде реализирана от талантливия руски художник на място пред очите ви. Музата ще бъдат гостите на хотела, а темата – вашите идеи. 
 
В 19:00 ч., се пренасяме в  Руския културно-информационен център на кино прожекцията на филма “Бялото слънце на пустинята” (1970) от режисьора Владимир Мотил. „Изтокът е тънка работа”, тази безсмъртна реплика от филма е вход към една от най-обичаните руски комедии на всички времена. Сюжетът ни въвлича във времената на установяване на съветската власт в средноазиатските републики. Културните дисонанси и абсурдните ситуации, в които се забърква пътуващият към дома червеноармеец Фьодор Сухов, бликат от неподправен хумор. Сценаристите Рустам Ибрахимбеков, Марк Захаров и Валентин Ежов създават неповторим диалог, роден от сблъсъка на напълно несъвместими културни модели и житейски философии. Феноменалният хит на Окуджава „Ваше благородие” ще заседне в главата ви завинаги, смехът ще Ви завладее напълно, когато Сухов поема задачата да охранява харем. Дали успява да се справи? Ще видим тази вечер.
 
След прожекцията отиваме на парти в изоставената банка на бул. Цар Борис III 126, позната още като Въ Банкъ. Поводите са два: вторият рожден ден на нашите приятели Betahaus Sofia и аудиовизуалният пърформанс на Маша Ера и Владимир Каковкин. Очертава се да бъде епично, затова не ви съветваме да пропускате. Начало: 21:00 ч. Вход: 10 лв. 
 
Още от програмата на фестивала ще намерите тук.